Boeken afhalen kan nu ook in bibliotheken Emmer-Compascuum en Nieuw-Amsterdam

Boeken. Foto: Pixabay

In navolging van de bibliotheken van Emmen en Klazienaveen kunnen leden vanaf donderdag 7 mei ook boeken afhalen in de bibliotheken van Emmer-Compascuum en Nieuw-Amsterdam.
Lees meer over
Emmen

Dat kan op afspraak, waarbij het personeel van de bieb een tijdstip bepaalt, zodat er niet teveel mensen gelijktijdig in de bibliotheek aanwezig zijn.

Schoonmaakbeurt

In Bibliotheek Nieuw-Amsterdam kunnen boeken worden ingeleverd via de brievenbus naast de voordeur, in Emmer-Compascuum kan dit bij het afhalen van de reserveringen.

Ingeleverde boeken krijgen eerst een schoonmaakbeurt. ,,Vervolgens laten we die boeken 72 uur op de band staan, waarna ze worden schoongemaakt. Daarmee is het risico op aanwezigheid van corona weggenomen”, zegt Gerrie van der Veen.

Lenen mag tot 1 juli

De Emmer bibliotheek heeft 26.000 leden, inclusief jeugdleden. De collectie bestaat uit ongeveer 50.000 boeken en 4.000 dvd’s.

Iedere klant mag per persoon maximaal vier materialen aanvragen en die tot 1 juli lenen. ,,Alleen boeken en dvd’s uit eigen collectie kunnen worden aangevraagd, aangezien vervoer tussen de bibliotheken in Drenthe onmogelijk is.”

De bibliotheek in Emmen begon begin april al met de ophaalservice. Klazienaveen volgde drie weken later.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu