Bouw Terra Emmen bereikt hoogste punt: leerlingen bieden bouwers lunch aan

Nieuwbouw Terra Emmen. Foto: Terra

De bouwers van het nieuwe gebouw van Terra aan de Huizingsbrinkweg 9 in Emmen zijn dinsdagmiddag verrast door leerlingen van de school. Vanwege het bereiken van het hoogste punt boden zij de werklui een lunch aan.

Volgens afdelingsdirecteur Henk Reuvers van Terra VO ligt de bouw in Noordbarge mooi op schema. ,,We krijgen al een goed beeld van hoe de school er straks uit gaat zien. Dan gaat het ook echt leven voor de leerlingen, studenten en medewerkers. Op dit moment zijn we samen met leerlingen en medewerkers al aan het nadenken over de aankleding en de inrichting van het gebouw. Zo zullen bijvoorbeeld op ieder van de vier brinken de kleuren van één van de jaargetijden worden gebruikt.”

De volgende werkzaamheden die worden uitgevoerd zijn het ruwbouw timmerwerk, plaatsen van prefab houtskelet elementen en begint men aan het metselwerk. Bij het ontwerp van het gebouw is veel aandacht besteed aan inpassing van het schoolgebouw in het landschap van dit brinkdorp. Daarnaast krijgt de gymzaal straks ook vorm als de staalconstructie wordt opgezet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu