Bouw nieuwe basisschool in Klazienaveen gestart. Fusieschool pal naast Esdal College biedt plek aan 275 leerlingen en opent volgend jaar zomer

Leerlingen onthullen het bouwbord samen met wethouder en schoolbestuurder Openbaar Onderwijs Emmen Raymond Wanders en schooldirecteur Jacqueline Grupstra. Foto: Jan Anninga

De bouw van de nieuwe openbare basisschool in Klazienaveen is begonnen. Leerlingen onthulden donderdagochtend het bouwbord, samen met wethouder Raymond Wanders en schooldirecteur Jacqueline Grupstra.
Lees meer over
Emmen

Het nieuwe pand in hartje Klazienaveen - dat in opdracht van Openbaar Onderwijs Emmen (OOE) wordt gebouwd - biedt na zomer volgend jaar onderdak aan ongeveer 275 leerlingen van de drie openbare basisscholen uit het dorp: De Spil, De Planeet en De Viersprong.

Ook zal een deel van de leerlingen les krijgen in het naastgelegen nieuwe gebouw van het Esdal College. Deze school voor voortgezet onderwijs kreeg in 2015 een compleet nieuw gebouw aan de Van Echtenstraat, maar heeft ruimte over. De basisschool krijgt een eigen ingang en een eigen plein.

Stap naar voortgezet onderwijs wordt kleiner

Basisschooldirecteur Jacqueline Grupstra ziet veel voordelen in het delen van de lesgebouwen. „Zo beschikt het Esdal College over een leskeuken waar de basisschoolleerlingen straks ook gebruik van kunnen maken. Voor kinderen wordt de stap van de basisschool naar het voorgezet onderwijs ook kleiner.”

Nieuws

Meest gelezen

menu