Burgemeester maakt kennis met vrijwilligers van de voedseltuin in Emmen

Burgemeester Eric van Oosterhout ontving een pakketje aardappelen en groenten uit de voedseltuin. Eigen foto

Stichting Voedseltuin Emmen teelt aardappelen en groenten voor Voedselbank Zuidoost-Drenthe. Burgemeester Eric van Oosterhout maakte onlangs kennis met de vrijwilligers, die in de tuin actief zijn.

De burgemeester kreeg een rondleiding door de tuin. Hij zag dat de vrijwilligers druk waren met het planten van 1500 preiplantjes. Tijdens de koffie maakte de burgemeester nader kennis met de vrijwilligers. Duidelijk werd dat de stichting nieuwe vrijwilligers goed kan gebruiken. Ook sponsoren zijn welkom voor de aanschaf van plantgoed en vervanging van gereedschap.

De tuin heeft een oppervlakte van zo’n 2500 vierkante meter. De grond wordt door kantoormeubelfabrikant Vepa beschikbaar gesteld. De oogst van de tuin wordt geschonken aan de Voedselbank, die het verdeelt onder de ongeveer 750 gezinnen die staan ingeschreven bij deze instelling.

Dit jaar is er extra overlast door konijnen. ,,Ook zij vinden de geteelde groenten erg smakelijk. We hebben netten over de groenten gespannen, maar daar eten de konijnen dwars doorheen. We zetten nu gaas om de groenten om ze zo te kunnen beschermen”, vertelt secretaris Inka van der Velde van de stichting. ,,Door het aanvreten van de groenten is een deel van de oogst al verloren gegaan. Ook door het koude en natte voorjaar is een deel van de oogst mislukt. De opbrengst zal waarschijnlijk lager zijn dan vorig jaar.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu