Café Nachdwacht in Zwartemeer blijft behouden: er komen woningen in

Café de Nachdwacht in Zwartemeer. Foto: Google Streetview.

Gedeputeerde Staten Drenthe stellen 150.000 euro beschikbaar voor de herontwikkeling van het voormalige café Nachdwacht aan de Eemslandweg in Zwartemeer: het laatste historische pand in het dorp, met een rijke geschiedenis.
Lees meer over
Emmen

Met de financiële bijdrage – uit de subsidieregeling Herstructurering Ruimtelijke Kwaliteit 2021 – kunnen vier huurappartementen en drie koopwoningen worden gerealiseerd, meldt provincie Drenthe.

Het pand van Café Nachdwacht staat al langere tijd leeg en verkeert in slechte staat. De betekenis van het historische pand voor het dorp Zwartemeer is groot.

‘Het heeft een rijke geschiedenis sinds de veenontginning tijdens de Tweede Wereldoorlog en vervulde lange tijd een belangrijke maatschappelijke (ontmoetings)functie.’

Het voorste gedeelte van het pand wordt in oude stijl gerenoveerd. De voormalige feestzaal aan de achterzijde zal ruimte maken voor ‘een drietal betaalbare koopwoningen’. Daarnaast worden er vier huurappartementen gerealiseerd. De woningen zijn bedoeld voor jongeren en ouderen.

Nieuws

Meest gelezen

menu