Carbidschieten bij de Grote Rietplas in Emmen: 'Zo hard mogelijk knallen, dat is het mooiste wat er is'

Harde knallen bij het carbidschieten. Foto: Daan Berends

Oudejaarsdag verloopt dit jaar ondanks het vuurwerkverbod niet overal zonder knallen. Carbidschieten is namelijk op meerdere plekken wel toegestaan en dit tot grote vreugde van Daan, Joost en Kevin. De drie maken deel uit van een grotere vriendengroep en hebben de Grote Rietplas in Emmen uitgekozen als locatie om met carbid te schieten.
Lees meer over
Emmen

De plek is met linten afgezet en met maximaal vier personen binnen de afzetting en vier bussen waarmee ze schieten, voldoen ze aan de door de gemeente opgelegde regels. ,,De gemeente heeft zojuist gecontroleerd en ze waren tevreden zoals wij het deden”, aldus Joost.

De groep knalt al jaren bij de Grote Rietplas. Ze doen dit, zoals ze het zelf noemen, op een kleinschalige manier. ,,Carbidschieten is een prachtige traditie die naast het vertrouwde geknal zorgt voor veel gezelligheid en plezier tijdens de jaarwisseling.”

Corona zette echter een streep door de grotere carbidfeesten, waar soms honderden bezoekers op afkomen. ,,Daar hebben wij gelukkig geen last van. Wij doen het altijd kleinschalig zonder tent, muziek, hapjes en alcohol, maar knallen. Het liefst zo hard mogelijk, want de druk die ontstaat, dat is het mooiste wat er is.”

Nieuws

menu