Centrum Emmen kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

Foto: Ali Zingstra

Het centrum van Emmen kleurt van 25 november tot en met 10 december op meerdere plekken oranje in het kader van ‘Orange the World’. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor het geweld dat wereldwijd tegen vrouwen en meisjes plaatsvindt.

De Grote Kerk op het Marktplein, de verlichting op het Raadhuisplein en het winkelcentrum de Weiert veranderen hun kleuren naar oranje. In Nederland doen ruim honderd gemeenten mee aan ‘Orange the World’. Wethouder Guido Rink (PvdA) geeft op 25 november de officiële aftrap van de activiteiten in Emmen.

In het kader van de actie staat van 27 november tot 4 december op de vrijdagmarkt tegenover de ingang van het Rensenpark een vestiging van Orange Emmen. Bezoekers kunnen zich laten informeren over de actie of producten kopen die de actie ondersteunen.

Geweld

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De campagne wordt wereldwijd gecoördineerd door UN Women, de VN organisatie voor vrouwenrechten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu