Centrum en kinderboerderij in Zwartemeer en oude koetshuis in Nieuw-Dordrecht worden opgeknapt met ruim 35.000 van de gemeente

Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen krijgen 28 miljoen euro subsidie. Foto: Standaardfoto

Het vernieuwen van het binnenplein en de stalruimtes op de kinderboerderij in Zwartemeer, het opknappen en aankleden van het centrum van Zwartemeer en het verbouwen van het oude koetshuis in Nieuw-Dordrecht. De gemeente Emmen stelt voor deze drie initiatieven bijna 35.000 euro beschikbaar.

Het geld komt uit de Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken.

De subsidies zijn aangevraagd door inwoners en organisaties uit de dorpen en wijken. Wethouder René van der Weide: ‘Met deze initiatieven uit Zwartemeer en Nieuw-Dordrecht kunnen we met een kleine bijdrage een groot verschil maken’, stelt hij in een persbericht.

Vernieuwen kinderboerderij in Zwartemeer

De kinderboerderij Beatrixhoeve in Zwartemeer is een ontmoetingsplek voor ouders en kinderen uit het dorp. Om de kinderboerderij zo goed mogelijk te onderhouden, ontvangt de stichting 6625 euro. Daarmee kunnen de stalruimtes en het binnenplein vernieuwd worden.

Kerstverlichting

Met de subsidie van 2160 euro kan Centrumgroep Zwartemeer het centrum rond de feestdagen sfeervol aankleden en verlichten.

Verbouwen oude koetshuis in Nieuw-Dordrecht

Het oude koetshuis (1934) staat op de openbare begraafplaats in Nieuw-Dordrecht. Hoewel het pand in goede staat verkeert, is het volgens de gemeente niet goed bruikbaar. De verbouwing tot opslag- en bezoekersruimte moet daar verandering in brengen. Voor de verbouwing ontvangt de werkgroep vrijwilligers van Nieuw-Dordrecht 25.650 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu