Coassistenten halen met Treant Benefietloterij bijna 10.000 euro op voor laaggeletterden

Foto: Bianca Verhoef

Coassistenten van de Treant-ziekenhuislocaties Scheper, Bethesda en Refaja hebben met de door hun georganiseerde benefietloterij bijna tienduizend euro opgehaald voor de Stichting Lezen en Schrijven.

In totaal haalden de artsen in opleiding 9582,77 euro op. Het geld gaat naar het project ‘Voel je goed!’, wat zich richt op lager opgeleide volwassenen die willen werken aan een gezonder gewicht, maar door hun laaggeletterdheid moeite hebben met het verwerken van gezondheidsinformatie.

‘Ons doel was om zoveel mogelijk geld op te halen, zodat mensen in deze regio die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om bewuster en gezonder te leven, die hulp ook kunnen krijgen’, vertelt coassistent Jorrit van der Linden. ‘Dit project ondersteunt mensen die moeite hebben met taal bij het ontwikkelen van vaardigheden om gezond te leven.’

Bedrijven uit de regio

In totaal werden er bij de loterij 74 voorwerpen verloot. Het merendeel hiervan werd beschikbaar gesteld door bedrijven uit de regio. Deelnemers aan de loterij maakten onder andere kans op dinerbonnen, rondvluchten en een weekendje toeren met een Audi cabriolet.

In verband met het coronavirus vond de bekendmaking digitaal plaats.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu