College Emmen geeft groen licht voor uitbreiding van asielzoekerscentrum, honderd extra opvangplekken bij gezinslocatie aan Wilhelmsweg

Op het terrein aan de Wilhelmsweg komen extra units. Foto: DVHN

Het college van B&W van gemeente Emmen heeft donderdag groen licht gegeven aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor de uitbreiding van de gezinslocatie aan de Wilhelmsweg in Emmen. Er komen honderd extra opvangplekken bij en die moeten begin april zijn gerealiseerd.
Lees meer over
Emmen

Het COA kampt al maanden met een tekort aan opvangplekken door een hogere instroom van asielzoekers en moeizame doorstroom van statushouders richting reguliere woonruimte. Het COA heeft onlangs een formeel verzoek ingediend bij gemeente Emmen voor uitbreiding van de opvangcapaciteit op de gezinslocatie Emmen.

De huidige faciliteiten op de locatie bieden niet voldoende ruimte voor de extra opvangplekken. Daarom worden er units bijgeplaatst. De bedoeling is dat de extra capaciteit binnen de grenzen van het huidige COA-terrein wordt gerealiseerd. De verwachting is dat het COA hiervoor op korte termijn een vergunningsaanvraag indient bij de gemeente Emmen.

Verzoek

De gemeente verleent ook medewerking aan het verzoek van het COA om op de locatie naast uitgeprocedeerde gezinnen, ook gezinnen te mogen opvangen die in afwachting zijn van behandeling van hun asielaanvraag of wachten op een woning.

De afgelopen maanden werden er tijdelijk asielzoekers opgevangen in het voormalige Fletcher Hotel in Emmen. Deze tijdelijke noodopvang is inmiddels beëindigd.

Nieuws

Meest gelezen

menu