College Emmen steunt door coronamaatregelen geplaagde ondernemers met tijdelijke koopzondagen, eerste uur gratis parkeren en niet heffen van reclamebelasting

Het gemeentehuis van Emmen. Foto: DVHN

Vanaf dit weekend mogen winkels in de gemeente Emmen tijdelijk alle zondagen open om klanten in de winkel te ontvangen. De verruiming van de koopzondagen geldt zo lang er beperkingen van coronamaatregelen zijn; namelijk winkelen tot 17.00 uur en het maximaal aantal bezoekers per vierkante meter.
Lees meer over
Emmen

Het college van burgemeester en wethouders heeft dit dinsdag besloten om ondernemers te steunen tijdens de coronacrisis. Ook is het eerste uur parkeren in het centrum van Emmen gratis gemaakt en heft de gemeente net als in 2021 geen reclamebelasting. Voor ondernemers die moeite hebben om de gemeentelijke belastingen te kunnen betalen, is het mogelijk om een betalingsregeling te treffen.

‘De huidige lockdown en de beperkende coronamaatregelen zorgen al lange tijd ook bij onze ondernemers voor moeilijkheden’, zegt wethouder Guido Rink. ‘Wij blijven dan ook op allerlei manieren ondernemers steunen in deze tijd. Met koopzondagen krijgen de winkeliers een extra dag om omzet te draaien en inwoners meer momenten om veilig hun aankopen te doen.’

Gratis parkeren

Het wordt voor de bezoekers van het centrum van Emmen mogelijk om het eerste uur gratis te parkeren ongeacht wanneer men aankomt. De betaalautomaten en de kentekenherkenapparatuur zijn er vanaf donderdag 09.00 uur op ingericht dat iedereen het eerste uur niet hoeft te betalen. Dit geldt alleen voor gesloten parkeerterreinen (parkeerterreinen die met een slagboom zijn afgesloten).

Nieuws

menu