Composiet is volgens NHL Stenden het materiaal van de toekomst. Platform brengt ondernemerschap en kennis samen

NHL Stenden in Emmen. Foto: NHL Stenden

Het composietenplatform, dat op initiatief van NHL Stenden is opgezet in Emmen, gaat verder onder de nieuwe naam Compose It. De bedoeling van dit platform is om ondernemerschap en kennis van composieten bij elkaar te brengen en om te zetten in concrete innovatieprojecten voor en door bedrijven.
Lees meer over
Emmen

Composiet is volgens NHL Stenden het materiaal van de toekomst. Het is opgebouwd uit twee delen: een vezel en een binder. Vaak vederlicht en tegelijkertijd ijzersterk. Er bestaat ook een natuurlijke variant: biocomposiet. Elke materiaalcombinatie kent zijn eigen specifieke eigenschappen en verwerkingstechniek.

Compose It helpt bedrijven en kennisinstellingen die willen innoveren met composieten. Kennis van het materiaal wordt naar de praktijk gebracht. Het platform richt zich op de sectoren bouw, infra, maakindustrie, maritiem, meubel en transport. Binnen Compose It worden drie typen composieten belicht: hightech, commodity en bio.

Kernteam

Verschillende bedrijven en kennisinstellingen zijn onderdeel van het kernteam van Compose It: Fokker, Marlan, Nedcam, LosánNL, Rijksuniversiteit Groningen, NHL Stenden, Drenthe College en NICE. Alle bedrijven en kennisinstellingen met een innovatief projectidee zijn volgens NHL Stenden van harte welkom om mee te doen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu