Coronacrisis brengt Goede Herder Parochie Emmen en Erica in financieel zwaar weer

Foto: Google Streetview

De Coronacrisis brengt de Rooms Katholieke Goede Herder Parochie Emmen en Erica in financieel zwaar weer. De kerk kampt met een tekort van bijna 70 duizend euro waarvan tot nu toe ongeveer 20 duizend euro veroorzaakt wordt door de crisis. De kerkleden is om een extra financiële bijdrage gevraagd.

In de kerken blijven de bekende collecteschalen al maanden ongebruikt liggen en offerblokken worden in de gesloten kerken niet gevuld. Bovendien is de parkeerplaats naast de Pauluskerk aan Meerstraat sinds maart nagenoeg leeg. De parkeerplaats is normaal gesproken vooral in trek bij het winkelend publiek dat er voor 4 euro per dag kan parkeren.

Worstelen

Volgens Pastoor Peter Stiekema van de Goede Herder Parochie moet de kerk worstelen om het hoofd boven water te kunnen houden. Hij heeft nog geen enkel idee hoe de tekorten kunnen worden weggewerkt. Veel hangt of af van de structurele maatregelen die de Emmer parochie moet nemen, zoals de anderhalve meter afstand.

‘‘Op dit moment ben ik vooral benieuwd of met kerst de kerken weer vol mogen zitten. Dat is voor ons erg belangrijk. Zodra het mogelijk is gaan we de schade opnemen en samen met het kerkbestuur bespreken hoe we verder moeten, ’aldus de geestelijke die de Corona tijd een tijd om van het leven te leren noemt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu