DZOH-verdediger Daniël Sanafikhah (24) uit Emmen zit na bikkelharde diagnose niet bij de pakken neer. 'Ik ben erg blij dat de bal weer rolt en geniet intens zolang het nog kan'

In een openhartig gesprek beschrijft Daniël Sanafikhah hoe de wereld anderhalf jaar geleden voor hem instortte - maar ook weer openging - toen de robuuste centrale verdediger van zaterdag tweedeklasser DZOH uit Emmen de bikkelharde diagnose MS (Multiple Sclerose) kreeg.

Daniël Sanafikhah uit Emmen ging na de diagnose MS niet bij de pakken neerzitten. De 24-jarige robuuste centrale verdediger is bij koploper DZOH aan iets moois bezig.

Daniël Sanafikhah uit Emmen ging na de diagnose MS niet bij de pakken neerzitten. De 24-jarige robuuste centrale verdediger is bij koploper DZOH aan iets moois bezig. Foto: André Bosman

De 24-jarige Emmenaar met Iraanse roots weet inmiddels wat relativeren is en ontdekte meer dan ooit wat pas echt belangrijk is in het leven. ,,Dat ik meer moet genieten van het moment en dankbaar mag zijn met het leven dat ik al heb. Daarom ben ik ook erg blij dat ondanks alle coronaperikelen de bal weer rolt, want ik wil er van genieten zolang het nog kan.”

Zomer 2020 ging het mis

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's