Daimy ten Velde (23) uit Klazienaveen wil vierdeklasser Zwartemeerse Boys naar hoger niveau brengen. 'De ambitie is er zeker, maar alles op zijn tijd'

Daimy ten Velde (23) uit Klazienaveen heeft bij Zwartemeerse Boys het plezier in het voetbal weer teruggevonden. Foto: Leo Huijzer

Daimy ten Velde was zes jaar geleden het plezier in voetbal vrijwel helemaal kwijt. De overstap naar Zwartemeerse Boys deed echter wonderen. “Het is tot nu toe de beste stap uit mijn carrière”, glimlacht de 23-jarige getalenteerde linker middenvelder uit Klazienaveen.
Lees meer over
Emmen
Emmer Courant

Ten Velde maakte in 2017 een nieuwe, veelbelovende start op sportpark De Koel en wil met de club uit Zwartemeer via de weg van de geleidelijkheid terug naar een hoger niveau.

,,De ambitie is er zeker, maar alles op zijn tijd. We zijn met onze vriendengroep aan iets moois bezig. Een stap hoger naar de derde klasse is echter nog te hoog gegrepen. Er zit veel potentie in deze jonge selectie, maar we moeten gewoon nog een paar seizoenen rijpen in de vierde klasse om de stap te kunnen zetten. Daar richten we ons op.”

Stoppen was geen optie

Hij doorliep de hele jeugdopleiding bij vv Klazienaveen, maar verloor om uiteenlopende redenen het plezier in het voetbal.

,,De drive om te presteren verdween langzamerhand. Ik heb toen voor mezelf alles op een rijtje gezet. Stoppen met voetbal was geen optie, want ik hou nog veel te veel van het spelletje. Een kameraad haalde me over om de overstap naar Zwartemeerse Boys te maken. Dat bleek achteraf de juiste keuze. Als voetballer staan voor mij plezier, presteren en mooie momenten beleven voorop. De club uit Zwartemeer zit inmiddels diep in mijn hart, ik denk niet dat ik ooit een ander shirt wil dragen.”

Vijfde plek is doelstelling

Daimy ten Velde is een creatieveling en heeft vrijwel alles wat een goede voetballer in zijn bagage moet hebben. Technisch goed, fysiek sterk en op een gezonde manier brutaal. Leerpunten zijn er nog wel degelijk. ,,Ik weet dat ik constanter moet worden en ook dat mijn scorend vermogen moet verbeteren. Daar werk ik dus hard aan.”

Zwartemeerse Boys is in de vierde klasse D aan wisselvallig seizoen bezig: met zeven keer winst, een gelijkspel en zes keer verlies bezet de formatie van Daimy ten Velde de zesde plaats op de ranglijst.

,,Ik denk dat we in het begin van het seizoen nog moesten wennen aan de samenstelling, waarbij sommige spelers op andere posities stonden. Er kwam echter al snel een proces van automatisme en vertrouwen op gang. Zo groeien we gestaag naar een positie bij de eerste vijf. Dat is ook onze doelstelling.”

‘Niemand valt buiten de boot’

De hoofdmacht herbergt volgens Daimy ten Velde veel jong talent. “De oudste speler is 30 jaar en daaronder komt een veelbelovende lichting van tieners en begin twintigers. We hebben een hecht team en niemand valt buiten de boot. Als we op het veld staan, is iedereen gefocust en motiveren en steunen we elkaar. We willen allemaal stappen maken in onze ontwikkeling.”

Weekendvoetbal heeft voorkeur

De club uit Zwartemeer gaat de komende periode onderzoeken hoeveel animo er is om het prestatievoetbal over te hevelen van de zondag naar de zaterdag. Het is Daimy ten Velde om het even.

,,Als ik dan toch een voorkeur moet uitspreken, zou ik voor het weekendvoetbal kiezen. Dat betekent samenvoeging van zaterdag- en zondagcompetities. We krijgen op deze manier meer streekderby’s en de voetbalbeleving zal dankzij de regionale binding groter worden.”

Nieuws

menu