Deel van Nieuw-Dordrecht gaat op de schop. Gemeente vervangt in meerdere straten riolering

Het startsein werd gegeven voor de werkzaamheden. Foto: Guido Hansman

Gemeente Emmen is gestart met de werkzaamheden in Nieuw-Dordrecht. In een deel van de Oranjedorpstraat, Sportweg, Houttuinen en Meester Koehoornstraat wordt de riolering vervangen.

Ook wordt de inrichting van het gebied aangepakt. Het riool in de Oranjedorpstraat, Sportweg, Houttuinen, Meester Koehoornstraat, Kromhout en Walevest wordt vervangen door een nieuw gescheiden stelsel. Daarbij worden vuil afvalwater en schoon regenwater apart van elkaar afgevoerd.

Aannemer Hemmen Wegenbouw vervangt een deel van het riool.

Inrichting openbaar gebied

Omdat bij de rioleringswerkzaamheden de straat wordt opgebroken wordt ook het openbaar gebied opnieuw ingericht. De plannen zijn in nauwe samenwerking met de Dorpscoöperatie Nieuw-Dordrecht en bewoners tot stand gekomen. Zo wordt onder andere de huidige 30km-zone op de Oranjedorpstraat groter gemaakt en leggen we verkeersplateaus aan (een soort brede drempels) om de snelheid te remmen.

De kruispunten worden duidelijker zichtbaar gemaakt door beplanting. Het huidige NAM-park wordt opnieuw ingericht met een vijver waarin het overtollige regenwater wordt opgevangen. Als alles volgens planning verloopt, is het werk in de zomer van 2022 klaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu