Deelnemers poetry slam Slemmen in Emmen zijn bekend

Monique Hendriks won het NK Poetry Slam dit jaar. Foto: ANP.

Acht dichters strijden op 24 oktober in café Rue de la Gare in Emmen om de titel Slemmer 2021.
Lees meer over
Emmen

Deelnemers zijn Ria Westerhuis, Annie Martens, Harma van Roo, Sander Ausems, Sannemaj Betten, Kelly Verdonk, Reinier van Delden en Sacha Landkroon, zo meldt de organisatie. Naast de titel gaat de winnaar naar huis met een ticket naar de halve finale NK poetryslam.

Eerste editie

‘De eerste editie van de Emmense poetryslam bestaat, zoals bij een bokswedstrijd, uit een aantal ronden. Na de eerste en tweede ronde geeft de jury een stemadvies, maar dat is niet doorslaggevend. Het is aan het publiek om aan te geven welke dichters ze in de volgende ronde weer terug willen zien. In de derde ronde blijven er vervolgens twee dichters over. Zij dragen om en om een gedicht voor en proberen door op elkaar in te spelen de gunst van het publiek te winnen. Een goede performance is daarbij net zo belangrijk als een goede tekst. Het publiek wijst ten slotte de winnaar aan.’

Slemmen begint om 14.00 uur. Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis en een vaccinatie- of testbewijs verplicht.

Meer informatie is te vinden op de website www.taalpodiumstem.n

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu