Deelnemers schilderen hun eigen Boeddha

Tashi Norbu. Eigen foto

Tibetaans kunstenaar Tashi Norbu houdt op zondag 8 augustus een workshop waarbij deelnemers hun eigen Boeddha schilderen. De bijeenkomst vindt plaats in het Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst in het Rensenpark in Emmen.

De workshop is een van de vele kunstzinnige initiatieven in het Rensenpark die bekostigd worden door het VSB fonds. Tashi Norbu wil graag zoveel mogelijk Emmenaren kennis laten maken met de Tibetaanse kunst en cultuur. De komende tijd staan meerdere workshops op het programma waarbij plek is voor in totaal tweehonderd deelnemers.

Deelname aan de workshop op 8 augustus is gratis. Om 11.00 uur wordt begonnen met een Tibetaans ritueel en uitleg over de basisprincipes voor het schilderen van een Boeddha. Daarna maken de deelnemers de basisopzet en kiezen hun eigen kleuren. Na de lunch wordt verder gewerkt aan het schilderij onder leiding van Tashi Norbu en zijn team. De workshop wordt tegen 16.00 uur afgesloten met een Tibetaanse ceremonie waaronder het schrijven van Tibetaanse sutra’s op het schilderij door Tashi Norbu. Tibetanen geloven dat hiermee de energie en de geest van de Boeddha aan het schilderij wordt meegegeven.

De kunstwerken van de tweehonderd deelnemers aan de workshops worden beoordeeld. De deelnemer met het beste resultaat wint een schilderij van Tashi Norbu ter waarde van 3000 euro. Er zijn ook prijzen voor de nummers twee en drie. Opgeven voor de workshops kan bij de receptie van het museum of per e-mail: info@mocta.org

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu