Demi de Jong bezorgt de Emmer Courant in haar wijk: 'Veel mensen kijken uit naar 'hun' krant'

Demi de Jong: ,,Het contact met de mensen vind ik heel erg leuk." Foto: Mediahuis Noord

Waar zou de Emmer Courant zijn zonder alle trouwe bezorgers? Dit weekblad van Mediahuis Noord verschijnt in de hele gemeente Emmen. Demi de Jong uit Emmen zorgt in weer en wind voor tevreden gezichten in haar eigen wijk, Bargermeer. ,,Veel mensen kijken uit naar de nieuwe krant. Je krijgt veel waardering in de buurt.”
Lees meer over
Emmen

De veertienjarige Demi, die de mavo volgt aan het Esdal College in Emmen, bezorgt elke dinsdagmiddag de Emmer Courant. Zo’n anderhalf uur is ze bezig om het weekblad, samen met andere bladen en folders, op exact 157 adressen in haar buurt in de brievenbus te doen. ,,Dat is prima te doen. Ik vind het leuk werk en je hebt veel contact met mensen. Ook is het goed voor de beweging. Dat komt nu met corona helemaal goed uit, omdat je nauwelijks kunt sporten.” Daarnaast is Demi actief bij de Jeugdbrandweer Coevorden. ,,Dat vind ik heel erg leuk. Je maakt kennis met het brandweervak en dat vind ik zeer interessant.”

‘Hun’ krant

Inmiddels bezorgt Demi al weer bijna twee jaar de Emmer Courant in haar buurt. ,,Mijn buurmeisje deed dit werk vroeger, maar ze kreeg een ander baantje. Toen heb ik het van haar overgenomen. ,,Als het hard regent of heel koud is, dan is het minder leuk. Maar veel mensen kijken uit naar de Emmer Courant. Vooral ouderen wachten echt op ‘hun’ krantje. Ik denk dat dat komt omdat ze het nieuws minder via internet of social media lezen.”

De bezorging van de Emmer Courant en andere bladen en folders levert voor Demi een mooi zakcentje op. ,,Daar koop ik vaak kleding, eten of snoep voor. Maar sparen doe ik, hoor.”

Vlak voor de kerstdagen belt Demi persoonlijk aan om een nieuwjaarskaartje te overhandigen. ,,Mensen geven complimenten en extra zakcentje is dan natuurlijk ook mooi meegenomen.” Demi gaat voorlopig nog wel even door het bezorgen van de Emmer Courant. ,,Je kunt op jonge leeftijd (13 jaar, red.) al beginnen. Het kost niet al te veel tijd, je krijgt waardering en levert ook nog wat op. En ik vind de Emmer Courant ook leuk om te lezen. Er staan interessante artikelen in de krant.”

Nieuws

menu