Denker des Vaderlands Paul van Tongeren komt voor lezing naar de Grote Kerk in Emmen: 'Hij is een voortreffelijke spreker en denker'

Paul van Tongeren. Foto: Commons Wikimedia

Filosoof Paul van Tongeren, sinds april van dit jaar de opvolger van Daan Roovers als Denker des Vaderlands, komt op 20 oktober naar de Grote Kerk in Emmen. Op uitnodiging van het Inspiratieplein en Stichting Filosofiecafé Emmen geeft hij een lezing, waarbij zijn boek ‘Het wonder van betekenis’ centraal staat.
Lees meer over
Emmen

Paul van Tongeren (71) was hoogleraar wijsgerige ethiek. Daarnaast houdt hij zich al ruim twintig jaar intensief bezig met publieksfilosofie. Van Tongeren won in 2013 met ‘Leven is een kunst’ de Socratesbeker voor het urgentste en meest oorspronkelijke Nederlandstalige filosofieboek. De eretitel Denker des Vaderlands wordt sinds 2011 elke twee jaar verleend aan een gerenommeerd denker.

‘We vinden het eervol dat Van Tongeren met veel enthousiasme naar Emmen komt’, laat Menso Rappoldt van het Inspiratieplein weten. ‘De samenwerking met Stichting Filosofiecafé Emmen was belangrijk om dit verwezenlijken. We hopen de inwoners van de gemeente Emmen een plezier te doen met deze voortreffelijke spreker en denker.’

Officiële aftrap

Naast de lezing is er ook gelegenheid om in gesprek te gaan en er is ruimte om boeken te laten signeren door Van Tongeren. De lezing is voor Filosofiecafé Emmen de officiële aftrap. ‘We hebben wat lezingen uit moeten stellen, dus we zijn erg blij dat we eindelijk onze eerste filosofieavond, in samenwerking met het Inspiratieplein kunnen organiseren’, vertelt voorzitter Marlow de Kleine.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu