Deskundigen vieren het afscheid van krimp tijdens online Kenniscafé Emmen

De discussie vond online plaats. Foto: Ann de Jong

Leefbaarheid en Krimp was woensdag het onderwerp van het Kenniscafé Emmen. Wegens de coronabeperkingen vond de discussie online plaats. Krimp lijkt bijna verdwenen. Ook in Drenthe groeien de meeste gemeenten in inwonertal en de vraag naar woonruimte doet de huizenprijzen door het plafond schieten.
Lees meer over
Emmen

Het Kenniscafé had een aantal deskundigen uitgenodigd om het afscheid van krimp te vieren, maar ook om de blijvende problematiek bloot te leggen. Hoewel de bevolking groeit neemt het aantal geboortes nog steeds af, zo signaleerde Bettina Bock, bijzonder hoogleraar Bevolkingsdaling en Leefbaarheid voor Noord-Nederland.

,,Daar hebben wij nog geen knopje voor”, reageerde gedeputeerde Hans Kuipers. De problemen van de vergrijzing liggen in het verschiet. Bock waarschuwde de provincie: ,,Let op bij wat vanuit Den Haag in het landsbelang gevraagd wordt van Drenthe. Dat moet vooral ook in ons eigen belang zijn.” Publicist en polemist Herman Blom heeft het ‘geklaag over krimp’ altijd al zielig gevonden.

Het online evenement werd gevolgd door zo’n honderd bezoekers. De organisatie hoopt dat de volgende avond van het Kenniscafé Emmen weer ‘live’ plaatsvindt. Op woensdag 9 maart gaat neuropsycholoog André Aleman in op de vraag of wij ons brein de baas zijn.

Nieuws

menu