Diederik Samsom spreekt op online New eMMergy Congres 2020

Diederik Samson. Foto: Archief DvhN

Diederik Samsom is één van de gastsprekers op het ‘New eMMergy congres’ van donderdag 19 november. Het online-evenement staat in het teken van de toekomstige rol van waterstof in het bedrijfsleven.

Samsom, die kabinetschef van vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans, is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Europese Green Deal. Tijdens het New eMMergy congres vertelt hij over dit onderwerp en de kansen die het biedt voor (Noord-) Nederland.

Hydrogen Valley

Daarnaast is op het congres speciale aandacht voor de rol van Noord-Nederland in het project Hydrogen Valley. Hiermee moet het gebied uitgroeien tot de groene waterstofregio van Europa. Het plan ontvangt vanuit de Europese Unie in totaal 90 miljoen euro voor de ontwikkeling van een volledig functionerende waterstofketen.

Ook vinden er er tafelgesprekken plaats onder leiding van Diana Matroos met Drents gedeputeerde Tjisse Stelpstra, Erik Koorman (Intergas), Ben Tubben (Qurion), Willem de Vries (GroenLeven), Willem Hazenberg (Stork) en Arwin Nimis (Drenthe College).

Het complete programma is te vinden via deze link , alsook de mogelijkheid voor belangstellenden om zich aan te melden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu