Dierenverblijven Terra vinden nieuw thuis op terrein Stoetbakkersfeest

De twee dierenverblijven worden geplaatst. Foto: Jan Anninga

Een fraaie bekroning op de al jaren bestaande samenwerking. Zo beschouwen het Terra College in Emmen en de organisatie achter het stoetbakkersfeest in Noordbarge de verhuizing van twee dierenverblijven van de groene school naar het weiland van laatstgenoemde partij.
Lees meer over
Emmen

Donderdagmiddag takelde een kraan de onderkomens van elk 3 kubieke meter op hun nieuwe plek.

De verhuizing vindt plaats naar aanleiding van de nieuwbouw die Terra pleegt op de voormalige vmbo-locatie van Terra aan de Huizingsbrinkweg. De 800 leerlingen op deze en het inmiddels verkochte mbo-gebouw aan de Noordbargerstraat komen na de zomer hier onder een dak te zitten. Op die laatste plek komen woningen.

Locatiedirecteur Henk Reuvers van Terra vindt de komst van de verblijven naar het aangrenzende weiland een fantastische oplossing. Leerlingen kunnen op deze plek straks de pony, ezel, geiten en mogelijk ook schapen gaan verzorgen. ,,Twee jaar geleden hadden we hier al eens contact over”, aldus Reuvers. ,,Het zorgt voor een mooi stukje verbinding tussen dorp en school.”

Dorpshuis

Door de nieuwbouw, die groter uitvalt dan het voorgaande gebouw, viel er aardig wat weiland rondom de school weg. Gelukkig kon de ‘buurman’ uitkomst bieden. De samenwerking gaat stichting en school prima af, aldus Reuvers. ,,De school doet ook al jaren dienst als een soort officieus dorpshuis. Vergaderingen, nieuwjaarsreceptie, ze kunnen ook altijd bij ons terecht.”

Ook Gerrit Kiers van de stichting achter het stoetbakken spreekt van een win-winsituatie. Want de dieren doen mooi dienst als grasmaaier en houden het evenemententerrein, dat ook gebruikt wordt voor het carbidschieten, zo glad als een biljartlaken. Aan onderhoud hebben ze er geen omkijken meer naar, zegt Kiers lachend. ,,En de school heeft er een mooie voortuin bij.” Verder is afgesproken dat de dieren tijdelijk naar een alternatief verblijf gaan zodra er een festiviteit wordt georganiseerd.

Finishing touch is de nieuwe omheining rondom de weide. Volgens Kiers is het de bedoeling om die begin september klaar te hebben.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu