Drentse zanger Leon Moorman geeft twee intieme concerten in Grote Kerk Emmen

Een zanger die zijn Drentstalige liedjes D-Pop noemt. Wie is hij? (Vraag 8) Reur

De in Barger-Compascuum geboren en getogen zanger Leon Moorman geeft vrijdag 28 augustus een optreden in de Grote Kerk van Emmen.

Moorman staat bekend om zijn toegankelijke popmuziek in het Drents. Vorig jaar mei verliet hij de band Scrum, waarna hij aan een solocarrière werkte en met zijn debuutsingle Naor Huus gelijk hoge ogen gooide. Met Knooin won hij vorig jaar het Drèents Liedtiesfestival en veroverde daarna in Italië de publieksprijs van het SUNS Europe Songfestival voor Minderheidstalen.

Ook werd Leon door Popgala Noord genomineerd als Beste Talent van 2019 en mocht hij deelnemen aan de finale bij Eurosonic Noorderslag. Afgelopen januari trad hij nog op in Podium Zuidhaege in Assen. Zijn nieuwste single Moonshine is de voorbode van een nieuw album waar hij op dit moment aan werkt.

Twee concerten van een uur

Moorman wordt komende vrijdag in de Grote Kerk van Emmen begeleid door Rowdy Prins, gitarist van de band Melrose. Samen geven ze die avond twee concerten: van 19.30 tot 20.30 uur en van 21.15 tot 22.15 uur. Tickets zijn te koop via de website van de Grote Kerk Cultureel .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu