Drie buurmannen Jantina Hellingmolen in Aalden slagen voor molenaarsdiploma

Van links naar rechts: Ron Schreuder, Hans Hordijk en Willem Markenstein. De drie Aaldenaren mogen als gediplomeerd molenaars de wieken van de Aeldermeul in beweging zetten.

Van links naar rechts: Ron Schreuder, Hans Hordijk en Willem Markenstein. De drie Aaldenaren mogen als gediplomeerd molenaars de wieken van de Aeldermeul in beweging zetten. Foto: Fenna Duin-Huizing

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: drie buurmannen van de Jantina Hellingmolen in Aalden die glansrijk slagen voor het molenaarsdiploma. Het is toch echt waar. De vlag is in top en de korenmolen aan de Molenwijk staat in de vreugdestand. Hans Hordijk (68), Willem Markenstein (68) en Ron Schreuder (61) mogen vanaf deze week als zelfstandig molenaar de Aeldermeul laten draaien.
Lees meer over
Emmen
Coevorden

,,Wat is er dan mooier dat we als buurmannen een bijdrage kunnen leveren aan het in stand houden van dit prachtige monument”, kenschetst het drietal de verbondenheid met de molen. Het examen vond plaats op molen Grenszicht in Emmer-Compascuum. De molenaars in spe moesten hier de opgedane kennis en kunde aan een vijftal examinatoren laten zien. ,,Natuurlijk was er wel sprake van spanning, maar we hebben de proeve van bekwaamheid met glans doorstaan.”

Geen jongensdroom

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's