Duurzaamheidskeurmerk Green Key voor Parc Sandur in Emmen

General manager Bert de Groot van Parc Sandur in Emmen. Foto: Eigen foto

CenterParcs Parc Sandur in Emmen heeft zich verzekerd van het duurzaamheidskeurmerk Green Key. Hiermee wordt aangetoond dat het bedrijf duurzaamheid belangrijk vindt en hier ook naar handelt.
Lees meer over
Emmen

Om voor een Green Key in aanmerking te komen, moeten bedrijven zowel aan alle standaardvereisten als aan een aantal optionele normen voldoen. De verplichte normen zijn basismilieunormen, zoals het registreren en besparen van gas, water en elektra, en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval.

De optionele normen gaan een stap verder. Hieronder vallen maatregelen zoals het gebruik maken van duurzame energie, het gebruik maken van zeepdispensers, of het zelf zuiveren van afvalwater.

Gouden certificering

Op Parc Sandur wordt behalve aan alle standaardvereisten van Green Key aan ten minste 43 optionele normen voldaan. Zo wordt regenwater gebruikt voor het op peil houden van de plassen en zorgen zonnecollectoren op daken voor elektriciteit.

Verder wordt met energiezuinige ketels, slimme thermostaten en led-verlichting bespaard op het energieverbruik. Ook worden in alle cottages de keukens vervangen en voorzien van zuinige apparatuur.

Dit alles bij elkaar levert het vakantiepark de hoogste, gouden, certificering op.

CenterParcs De Huttenheugte

CenterParcs De Huttenheugte, in het nabijgelegen Dalen, kreeg eind 2019 ook het Green Key ‘Goud’-certificaat.

Met de certificering van Parc Sandur beschikken nu alle Nederlandse vakantieparken van Center arcs over het Green Key ‘Goud’-certificaat

Nieuws

Meest gelezen

menu