EHS ’85 blijft zondagcompetitie trouw

Met veel boeiende streekderby’s in de zondag 4e klasse D is er voor EHS ’85 voorlopig weinig reden om over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Foto: Gerda Looije

De overstap van het zondag- naar zaterdagvoetbal gaat voorlopig aan EHS ’85 voorbij. Met ingang van het seizoen 2022/’23 is het voor voetbalverenigingen mogelijk om horizontaal over te stappen met het standaardteam van speeldag zondag naar speeldag zaterdag of vice versa. ,,Op dit moment is het bij ons geen onderwerp van discussie”, zegt wedstrijdsecretaris Ronald Emmens.

De club uit Emmerschans speelt al jaren in de 4e klasse van de zondagcompetitie. ,,Een klasse die garant staat voor veel derby’s en dat spreekt ons toch wel aan. We hebben niet de ambitie om op termijn in de 1e klasse te spelen, maar als we de kans krijgen om een klasse hoger te gaan spelen zullen we dit zeker niet aan ons voorbij laten gaan.”

EHS ’85 moet het dit seizoen doen zonder de vaste waarden Boy Mestemaker, Tim Smit (wonen en studeren in Groningen) en Mark Linneman (werkt elders). Daarnaast doet Alexander Zivanovic een stap terug naar het tweede elftal.

Nieuwkomers

Trainer Henk van Klinken, die aan zijn vierde seizoen bezig is bij EHS ’85, krijgt wel de beschikking over de nieuwkomers Daniek en Dylano Camies (SVBO) en Selwijn Reuvekamp (VEV). Daarnaast komt Jeroen Smit over van DZOH en is Bart Harms na een jaartje PJC terug op het vertrouwde nest. Arnold Kassing is aan de keepersselectie toegevoegd.

Naast Henk van Klinken bestaat de technische staf van EHS ’85 dit seizoen uit Dennis Sterkenburgh (elftalleider), Harrie Thole (keeperstrainer), Ron Muller (verzorger) en Mark Hoving (assistent-scheidsrechter).

Indeling 4e klasse D: EHS ’85, Titan, Zwartemeerse Boys, Schoonebeek, DVC ’59, SC Balkbrug, Wacker, Wijster, KSC, Sleen, DSC ’65, VIOS, Buinen, Gasselternijveen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu