Echtpaar Marseille viert 65-jarig huwelijk: Jubilerend echtpaar voelt zich helemaal thuis in Drenthe

Het echtpaar Marseille viert hun 65-jarig huwelijk. Foto: Martin Laning

De foxtrot dansen, net al tijdens hun eerste ontmoeting in 1955, zit er niet meer in voor het echtpaar Rita en Hein Marseille uit Klazienaveen. Ze zijn inmiddels respectievelijk 86 en 92 jaar oud en vierden afgelopen zaterdag hun 65e trouwdag.
Lees meer over
Emmen

Hein Marseille vroeg zijn toekomstige echtgenote Rita Beeks ten dans tijdens de wekelijkse dansles in Haarlem. ,,Hij koos me bewust.” Dat is haar, dacht hij. ,,Ik was voorzichtiger. Eerst, maar even aankijken was mijn gevoel. Dat duurde maar even hoor, toen was de liefde wederzijds’, kijkt ze terug. In 1955 volgde de verloving en de bruiloft was het jaar daarna.

Na een gelukkige tijd in Haarlem beproefden de twee hun geluk in Canada om daarna terug te keren naar Haarlem. ,,Ik werkte in de bejaardenzorg en we woonden in een dienstwoning. Mijn pensioen naderde en dus moesten we op zoek naar een nieuw huis. In Haarlem konden we niets vinden, maar op vakantie in Drenthe zagen we een advertentie over wonen in Klazienaveen. En dus verkasten we 24 jaar geleden naar Drenthe.”

Zendamateur

Inmiddels voelt het echtpaar Marseille zich helemaal thuis in Drenthe en is er voor vervelen geen tijd. Ze waren lid van de zwemclub, de wijnclub en bovendien is Hein, als voormalig marconist, nog steeds een verwoed zendamateur. Tegenwoordig brengen ze hun tijd door met lezen, tv-kijken en, als het even kan, op vakantie gaan. Dat laatste is lastig vanwege corona, maar hun 65-jarig huwelijksfeest laten ze niet onopgemerkt voorbij gaan. Rita Marseille: ,,Zaterdag kwam alleen de burgemeester langs en komende week de kinderen en aanhang. Helaas zit onze kleindochter in het buitenland en kan ze er niet bij zijn. Maar een bijzondere dag is het zeker.”

Nieuws

menu