Emmen Escapes gaat aangepast open en introduceert battle tussen gezinnen

Emmen Escapes. Eigen foto

Emmen Escapes in het Rensenpark in Emmen is sinds donderdag weer open, maar ook voor de escaperooms in de voormalige kantoren van de Emmer dierentuin is het aanpassen aan de coronavoorschriften geblazen.

Naast de reguliere kamers opent ook een zogenoemde Battle-variant, waar twee gezinnen tegen elkaar strijden.

,,Nu de RIVM het advies van ‘blijf zoveel mogelijk binnen’ heeft aangepast naar ‘blijf binnen bij ziekteverschijnselen’ willen we graag gezinnen de mogelijkheid geven samen een verantwoorde en leuke activiteit te doen buiten hun eigen huis”, zegt Stijn Windt. ,,Alleen bedoeld voor gezinsleden die op hetzelfde adres wonen.

Aparte in- en uitgangen

Windt heeft met zijn team de afgelopen periode de escaperooms aangepast aan de coronamaatregelen. ,,Denk aan het bouwen van extra deuren of wanden, maar ook aan nieuwe protocollen voor het bewaren van anderhalve meter afstand tussen medewerkers en bezoekers en extra aandacht voor hygiëne. Elke escaperoom heeft zijn eigen in- en uitgang.”

Bij de Battle kunnen gezinnen elkaar zien en met elkaar praten. ,,Uiteraard is ervoor gezorgd dat de teams geen direct contact met elkaar hebben zodat alles veilig kan plaatsvinden. ”Twee gezinnen die elkaar kennen komen via aparte ingangen het pand binnen en spelen dan tegen elkaar in twee identieke escaperooms.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu