Emmen en Coevorden betalen inwoners met laag inkomen extra energietoeslag van 500 euro voor 1 oktober

Emmen betaalt inwoners met laag inkomen extra energietoeslag van 500 euro voor 1 oktober. ANP

Huishoudens in de gemeente Emmen en Coevorden die de energietoeslag van 800 euro hebben ontvangen, krijgen voor 1 oktober automatisch de extra energietoeslag van 500 euro uitbetaald. Huishoudens met een inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm krijgen het bedrag.
Lees meer over
Emmen
Coevorden
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief
Emmer Courant

De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen, die het afgelopen jaar sterk stegen. Inwoners die de energietoeslag van 800 euro al hebben gekregen, ontvangen vóór 1 oktober de extra toeslag van 500 euro automatisch op hun rekening.

In twee termijnen

Inwoners die de energietoeslag onlangs hebben aangevraagd en al bericht van de gemeente Emmen hebben ontvangen dat zij de toeslag krijgen, ontvangen ook vóór 1 oktober het bedrag van 1300 euro. Mogelijk wordt het bedrag in twee termijnen overgemaakt.

Inwoners die nog geen bericht hebben ontvangen over hun aanvraag, krijgen het bedrag overgemaakt als na behandeling van hun aanvraag blijkt dat ze recht hebben op de toeslag. Deze inwoners krijgen de toeslag van 1300 euro ná 1 oktober.

Aanvragen kan nog steeds

Inwoners die nog geen energietoeslag kunnen dat nog doen tot 31 maart 2023.

Nieuws

menu