Emmen krijgt een pop-up poli waar je gratis hulp krijgt om te stoppen met roken

Foto: VNN.

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) biedt tijdens Stoptober gratis stoppen-met-roken-begeleiding. In Emmen komt een pop-up poli waar rokers in een kleine groep en onder deskundige begeleiding de uitdaging aan kunnen gaan om een maand niet te roken.
Lees meer over
Emmen

Stoptober is een landelijke campagne waarbij deelnemers de uitdaging aangaan om 28 dagen (in oktober) niet te roken.

De kracht van de groep

‘Het kan enorm schelen als je weet dat je niet de enige bent die een pittige uitdaging aangaat’, schrijft VNN. ‘Dat is zo mooi aan Stoptober. De pop-up Poli van VNN benut dit principe ook en gaat nog een stap verder. De uitdaging wordt echt samen aangegaan. Als groep leer je niet alleen van de begeleiding, maar ook van elkaars ervaringen. Doordat je het samen doet, kan je elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren. De groep komt vijf keer bij elkaar.’

Leren over verslaving en leefstijl

De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundige coaches van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving is en hoe het werkt. Er is ook aandacht voor gezonde leefstijl en praktische tips.

‘Wat kan je bijvoorbeeld het beste doen als je trek krijgt in een sigaret, en waarom werkt dat? Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komen ook aan bod.’

Vol is vol

Deelname aan de pop-up poli is gratis. De bijeenkomsten vinden plaats op 27 september, 4, 11, 18 en 25 oktober, van 18.00 tot 20.00 uur. Mensen die geïnteresseerd zijn wordt aangeraden zich snel in te schrijven, want de beschikbaarheid is beperkt.

Nieuws

Meest gelezen

menu