Expositie in CBK Rensenpark over geschiedenis van het Noorder Dierenpark Emmen

De wilde dierengalerij, met daarin de olifanten en de leeuwen. Op de eerste etage zaten onderduikers. Foto: Collectie Jan Oosting

In CBK Rensenpark is vanaf zaterdag 19 september tot en met 15 november de ]tentoonstelling Het Dierenpark van mijn vader te zien. De expositie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Oosting.
Lees meer over
Emmen

De tentoonstelling besteedt aandacht aan de oprichting van het Noorder Dierenpark in Emmen door Willem Oosting. De indeling bestaat uit vijf blokken die elk een periode van het Noorder Dierenpark weergeven.In het eerste blok (1906-1933) zien we aan de hand van oude foto’s vooral de beginjaren. Daarna laat de expositie de verwerkelijking en uitbreiding van het dierenpark tot het begin van de oorlog zien.

Doolhof van hooi

De oorlogsjaren zijn vormgegeven met de doolhof van hooibalen in combinatie met beeld en geluidsfragmenten. Het doolhof refereert naar de onderduikers die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog verstopten in de dierentuin. De onderduikers sliepen op de hooizolder, boven de olifanten, tijgers en leeuwen. Om bij het verblijf van de onderduikers te komen, moest men eerst door een doolhof van hooibalen

De laatste blokken van de expositie gaan over de bloei van het park tijdens de jaren vijftig en de bekendheid van de dierentuin.

De voorstelling is gratis te bezoeken.

Nieuws

menu