Fietsexcursie 'Hunebedden in velden en bossen van Emmen'

Foto: Staatsbosbeheer. Foto: Ineke

Staatsbosbeheer organiseert op 18 en 22 september een fietstocht van zo’n 14 kilometer door boswachterij Emmen. ‘Een geweldig natuurgebied met vele zichtbare sporen uit het verleden.’
Lees meer over
Emmen

In boswachterij Emmen zijn meerdere hunebedden en grafheuvels zichtbaar aanwezig. Hunebedden zijn de oudste monumenten die in Nederland te vinden zijn.

In de IJstijd werden grote keien naar Drenthe meegevoerd en daarvan werden de Hunebedden (grafkamers) gebouwd, vlak bij de nederzettingen van het Trechterbekervolk. Je vindt er daarom soms een aantal dicht bij elkaar.

Gids

Tijdens de fietsexcursie wordt vijf keer gestopt en een korte wandeling gemaakt om hunebedden en enkele grafheuvels te bekijken waarbij de gids informatie geeft.

De fietsexcursie is geschikt vanaf 16 jaar. Je leert en ontdekt van alles over de geschiedenis van hunebedden en grafheuvels.

Aanmelden

De fietsexcursie start op de woensdag om 14.00 uur en zaterdag om 10.00 uur op Parkeerplaats Emmerdennen D45, aan de Boermarkeweg in Emmen en duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen 6 euro per persoon en je moet een eigen, stevige fiets meenemen.

Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via staatsbosbeheer.nl/hondsrug. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er slechts 10 deelnemers mee.

Nieuws

Meest gelezen

menu