Financieel zwaar weer op komst voor Stichting Leergeld Emmen

Foto: Shutterstock

Stichting Leergeld Emmen maakt zich op voor financieel zwaar weer. Vanaf 2021 krijgt de stichting zeventienduizend euro minder subsidie van de gemeente. Daarnaast verwacht de stichting door de coronacrisis minder giften vanuit het bedrijfsleven te krijgen. Volgens voorzitter Arjen Mewe zijn ingrijpende bezuinigingen onvermijdelijk.

Stichting Leergeld zorgt ervoor dat kinderen van vier tot achttien jaar uit gezinnen met een minimuminkomen mee kunnen doen met bijvoorbeeld een schoolreisje, schoolkamp, of muziekles. Voor activiteiten op het terrein van sport en cultuur wordt eveneens vaak ondersteuning gegeven. Ook een laptop of nieuwe fiets wordt mede mogelijk gemaakt door Leergeld Emmen. Al deze hulp moet voorkomen dat kinderen in een sociaal isolement terechtkomen.

Snijden in personeel of bijdragen

Voor aankomend jaar heeft de Emmer stichting naar verwachting nog geen last van de tegenvallers. Dankzij de vorige voorzitter zijn er nog reserves. Waarschijnlijk moet Leergeld Emmen gaan snijden in de directe bijdragen aan de kinderen of bezuiningen op kantoorpersoneel. „Wat we ook doen; het zal ingrijpend zijn. Vandaar dat we onze inzet voor fondsenwerving gaan verdubbelen. Makkelijk is dat niet, want de eerste trouwe donateur heeft noodgedwongen haar bijdrage al stopgezet”, vertelt Mewe.

Vorig jaar deden ruim zeshonderd gezinnen (voor ruim duizend kinderen) met succes een beroep op de stichting. Dit aantal stijgt jaarlijks en Mewe verwacht na afloop van de coronacrisis een extra toeloop, veroorzaakt door vastlopende ZZP’ers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu