Geen dansje, maar wel bloemen voor jubilerend echtpaar Bunt. Rudie en Gepke vieren dat ze 65 jaar getrouwd zijn

Hun trouwdag vieren met een dansje zit er voor het echtpaar Bunt uit Emmen niet meer in. Het was toepasselijk geweest want Gepke Niemeijer-Bunt en Rudie Bunt leerden elkaar ruim 65 jaar geleden kennen tijdens een dansavond.

Gepke en Rudie Bunt.

Gepke en Rudie Bunt. Foto: Martin Laning

„Dat was in 1953 ter ere van het 100-jarig bestaan van Valthermond, waar ik geboren en getogen ben. Het dansen was gezellig en hij zag mij wel zitten. Hij hield niet namelijk op met knipogen, vertelde hij later. Haha, Ik had dat niet eens door”, blikt Gepke terug. Ze wil niet met haar exacte leeftijd in de krant. „Ik ben de 80 gepasseerd, zet dat er maar neer.”

Vonk

Gelukkig sloeg de vonk wel over en deze week vierde het echtpaar hun 65-jarig huwelijk. Hun dochter ontbreekt. Zij woont in Australië en kan dus niet even op de koffie komen. Dankzij de onlangs versoepelde coronamaatregelen kan hun zoon uit België wel komen, net als hun kleinzoon uit Emmen.

Erelid

Een paar jaar geleden ruilde het koppel Valthermond in voor serviceflat De Statenhoek in Emmen. Daar vermaken ze zich volgens Gepke Bunt prima. „Ik mag graag puzzelen, zit op gymnastiek en toneel. Zingen doe ik niet meer. We hebben beiden in het kerkkoor gezongen. Ik zelfs 56 jaar en ik mag mij erelid noemen.’ Rudie houdt zich liever bezig met fotografie en bloemen, vooral op fuchsia’s is hij dol.

Feestje

Deze week was er dus een bescheiden feest met bloemen en gebak, maar op een ander moment wil de familie de bloemetjes eens flink buiten zetten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu