Geen familiediner maar aardappels met karbonade voor briljanten bruidspaar uit Emmen: 'Dat etentje gaan we zeker inhalen'

Fons en Jopie van den Berkt hebben 62 jaar in Aalden gewoond. Foto: Maron van den Berkt

Het had maandag voor het echtpaar Fons en Jopie van den Berkt uit Emmen een drukke dag moeten worden met veel taart, bezoek en een familiediner als afsluiting. Dat pakte iets anders uit.
Lees meer over
Emmen
Coevorden

Taart stond op tafel, maar bezoek kwam er - behalve de naaste familie - niet. Ook het familiediner kon in de ijskast. In plaats daarvan wacht het jubilerende echtpaar uit de Rietlanden vanavond aardappels met karbonade.

‘Wat in het vat zit verzuurt niet’

De stemming is er bij de jubilarissen niet minder om. ,,Wat in het vat zit verzuurt niet en dat etentje gaan we zeker inhalen. We hebben ondanks alles een gezellige dag”, zegt Jopie van den Berkt die volgende week 87 hoopt te worden.

Het echtpaar trouwde in 1955 in Bussum, waar de 88-jarige eerst als banketbakker en later in overheidsdienst als reizend kok op een internaat werkte. Toen van den Berkt als kok op het internaat in Aalden ging werken, verhuisde het echtpaar naar Drenthe. In Aalden hebben Fons en Jopie 62 jaar gewoond.

Zoon gooit elke ochtend een krant op het balkon

Een paar jaar geleden betrokken ze een appartement aan het Valkenveld in de Rietlanden. ,,We zijn niet zo mobiel meer en wonen nu op loopafstand van onze zoon. Hij werkt in het winkelcentrum onder ons. Ideaal, want zo kan hij elke ochtend even een krant op het balkon gooien.”

Nieuws

Meest gelezen

menu