Gemeente Emmen legt verkeersdrempels aan op Houtweg in Emmerhout

Foto: Shutterstock

De gemeente Emmen begint dinsdag 15 juni met de aanleg van verkeersdrempels op de Houtweg in Emmerhout. De drempels komen bij de kruising met de Laan van de Marel en Laan van de Bork.

Door de aanleg van de drempels hoopt de gemeente de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren. Eerder al plaatste de gemeente stopborden en paste de wegmarkering aan.

Maatregelen

Volgens de gemeente leiden de maatregelen ertoe dat verkeer dat vanaf de Laan van de Marel de Houtweg op wil rijden, nu veel duidelijker ziet dat zij voorrang moeten verlenen. Bovendien mindert de snelheid doordat verkeer dat de Houtweg oprijdt een drempel moet nemen.

Verkeerswethouder René van der Weide is blij met de getroffen maatregelen. ‘We willen graag dat mensen zich veilig voelen in het verkeer en dat voorrangssituaties helder zijn voor alle weggebruikers. Er is al langer aandacht voor de verkeersveiligheid op dit kruispunt. Door deze verbeteringen is duidelijker wie voorrang moet verlenen en is de kans op ongelukken een stuk kleiner geworden.”

De werkzaamheden duren in totaal twee dagen. Tijdens het werk blijft de Houtweg open voor verkeer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu