Gemeente Emmen neemt speciale e-bike voor recycling van plastic flessen in gebruik

Foto: Iris Sijbom Foto: Iris Sijbom

De gemeente Emmen nam donderdagmorgen de eerste Gleam Cargo e-Bike in ontvangst. De elektrische fiets met extra opslagruimte wordt gebruikt voor het project ‘Plastic Ambassadeurs’ om plastic PET flessen bij bedrijven en scholen in Emmen op te halen.
Lees meer over
Emmen

De Gleam Cargo e-bike is ontworpen in Emmen zelf door het bedrijf Technologies Added. De gemeente is de eerste afnemer in Nederland. ‘Naast dat het een fantastische innovatieve fiets is, willen we hiermee ook laten zien dat we onze maakindustrie een hart onder de riem willen steken in deze lastige tijden’, aldus wethouder Guido Rink.

Recycling

De gemeente geeft de fiets in bruikleen aan het recyclingproject van de Plastic Ambassadeurs. Medewerkers van Stichting Toolbox halen met de fiets in opdracht van de Plastic Ambassadeurs zij de PET flessen op bij bedrijven en scholen. Deze worden vervolgens vervoerd naar het Rensenpark waar ze worden geperst. Vanuit daar worden ze naar een recyclebedrijf gebracht waar er nieuwe producten van worden gemaakt.

‘We zijn ontzettend blij met de eBbike,’ vertelt Adriaan Pals, grondlegger van Toolbox. ‘Het is een handige fiets waarmee je goed kunt manoeuvreren door de stad.’

Nieuws

Meest gelezen

menu