Emmen trekt de buidel voor voorzieningen in Nieuw-Weerdinge, Emmer-Compascuum en Zandpol

Emmen trekt de buidel

De gemeente Emmen trekt de buidel voor drie dorpen. Er komt geld voor een mobiel podium in Nieuw-Weerdinge, voor stallen bij een kinderboerderij in Emmer-Compascuum en voor de renovatie van het dorpshuis in Zandpol.
Lees meer over
Emmen

In totaal stelt de gemeente 87.000 euro beschikbaar. Het geld komt uit de zogeheten Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken, die bedoeld is om leegstand en verloedering aan te pakken. Elk half jaar kunnen dorpen en wijken hier een beroep op doen.

Zorgboerderij Villa Vita

Het gros van de som geld die de gemeente nu op tafel legt, namelijk 44.198 euro, gaat naar zorgboerderij Villa Vita in Emmer-Compascuum. De kinderboerderij hierbij, met kiosk, moet zowel een werkplek worden voor de bewoners als een openbare plek voor alle inwoners van het dorp.

Het mobiele podium dat Nieuw-Weerdinge wil aanschaffen, komt in de sporthal. Het idee is dat deze hal daardoor ook kan worden gebruikt voor andere dingen dan sport. De gemeente betaalt er 23.152 euro voor. Nog eens 20.000 euro gaat naar dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol, dat de keuken wil aanpassen en meubilair wil vervangen.

Dorpen en wijken die nog aanspraak willen maken in deze ronde, kunnen tot 31 mei een aanvraag indienen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu