Gezonde opstekers voor twee Emmer basisscholen

De kinderen van de Thriantaschool wonnen de kinderkookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’ in de gemeente Emmen. Foto: Gemeente Emmen

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat gebeurt deze week op twee basisscholen in Emmen en Emmer-Compascuum extra feestelijk.
Lees meer over
Emmen

Basisschool De Braakhekke in Emmer-Compascuum is afgelopen dinsdag beloond met het vignet Gezonde School en de kinderen van de middenbouw van de Thriantaschool uit Emmen kregen een kookboek met hun eigen winnende recept.

Begin dit jaar wonnen de kinderen van de Thriantaschool de kinderkookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het winnende recept ‘Rainbow veggie crispy chicken’ staat op de menukaart van restaurant Parc Sandur en in een kookboek met alle deelnemende recepten.

Bij de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’ werden kinderen uitgedaagd om een regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.

Gezonde traktaties

De Braakhekke werkt al jaren om kinderen gezond op te laten groeien en hoopt daar als school een steentje in te kunnen bijdragen. Directrice Joyce Seijbel: ,,Onder andere de invoering van gezonde traktaties werpt haar vruchten af. Gezondere, minder zoete producten geven onze leerlingen meer en langer energie wat de schoolprestaties ten goede komt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu