Gratis advies voor inwoners van Emmen voor een lagere energierekening

Foto: Guido Hansman Foto: Guido Hansman

Inwoners van de Gemeente Emmen kunnen zich vanaf 15 september aanmelden voor een gesprek met een energiecoach die hen helpt bij het verlagen van hun energierekening.

Gemeente Emmen en Drenthe College hebben de afgelopen tijd vrijwilligers opgeleid tot energiecoaches. De coach geeft inwoners van Emmen meer inzicht en handige tips om hun energierekening naar beneden te krijgen. Wethouder René van der Weide overhandigde 15 september de certificaten aan de nieuwe energiecoaches. ‘Dit zijn mensen die zelf ook deze stappen hebben gezet en dus gewoon heel goed weten wat iemand kan helpen. Een paar goede tips kunnen al behoorlijk schelen in de portemonnee,’ aldus de wethouder.

Via deze website kunnen Emmenaren een energiecoach boeken.

Ook coach worden?

Woensdag 23 september 2020 is een introductie gepland voor nieuwe coaches. In oktober start het Drenthe College een nieuwe training voor energiecoach. Er is in eerste instantie ruimte voor 10 cursisten. In vijf dagdelen leren de cursisten om zelf huisbezoeken af te leggen en inwoners te helpen.

Na afloop blijven de coaches verbonden aan Drenthe College. Huisbezoeken worden van hieruit gecoördineerd en het benodigde materiaal wordt beschikbaar gesteld. Aanmelden voor de training kan via de website emmengeeftenergie.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu