Haagse band Di-rect verrast Janet Balkestein met optreden in haar achtertuin in Emmen. 'Bandleden hebben een hart van goud'

Janet Balkestein met de leden van de Haagse band Di-rect. Foto: Robert Smit

De Haagse band Di-rect heeft Janet Balkestein woensdag verrast met een optreden in haar achtertuin. Daarmee ging een grote wens van de 43-jarige Emmense, die ernstig ziek is, in vervulling.
Lees meer over
Emmen

Balkestein, die kampt met een progressieve ziekte aan haar autonome zenuwstelsel, kwam in contact met de bandleden op een fandag in de Hofstad. ,,Ik heb aan de bandleden mijn situatie uitgelegd, dat ik een ernstige ziekte heb. Ze reageerden meteen enthousiast op mijn wens. De bandleden wilden het optreden niet via Zoom doen, ze stonden erop om naar Emmen te komen.”

Onvergetelijke herinnering

De Emmense heeft genoten van het optreden van Di-rect. ,,Ze zijn maar liefst anderhalf uur hier geweest. We hebben veel gelachen. Mijn man was erg verrast dat de band was gekomen. Ik heb samen met Di-rect mijn eigen nummer ‘Geef mij je hand’ gezongen. Hiermee wilde ik mijn man laten weten hoeveel ik van hem houd. In de toegift speelden ze onder andere het schitterende nummer ‘Wildhearts’. De mannen van Di-rect zijn geweldig, ze hebben een hart van goud. Dit is een onvergetelijke herinnering.”

Crowdfundingsactie

Bij Janet Balkestein is enige tijd geleden de zeldzame ziekte PAF (Pure Autonomic Failure) vastgesteld. ,,Het automatische gedeelte van mijn zenuwstelsel doet het niet meer goed. Ik stop regelmatig met ademen. Mijn organen zullen door deze ziekte het langzaam allemaal opgeven en helaas zal ik hiermee niet heel oud worden.” Balkestein heeft een crowdfundingsactie opgezet voor een therapie in Australië die haar leven kan verbeteren of genezen. ,,In de tijd die ik nog heb wil ik alleen maar genieten.” Meer informatie over haar actie is te vinden op www.lifepromising.com

Nieuws

menu