Het mag weer! Popping Sport Emmen hervat maandag 11 mei de zwemlessen

Simone Popping (links) en Silvia Hollander (zweminstructeur), die voor het eerst sinds zes week weer even in het water ligt. Rond het bad geldt eenrichtingsverkeer. Foto: Boudewijn Benting

Het werd woensdag tijdens de persconferentie van het kabinet niet hardop gezegd, maar vanaf maandag 11 mei mogen de binnenzwembaden weer open. Een opluchting voor Popping Sport Emmen.

Eigenaar Simone Popping is nog druk aan het bellen met de gemeente en de instanties om zeker te weten dat het kan en mag, maar maandag gaan wat haar betreft de zwemlessen weer van start. ,,Voor de kleintjes is het zo erg, die hebben al zes, zeven weken geen les. Maar ik eerst wil een ‘go’ voordat ik echt begin.''

Op afspraak

Popping Sport is behalve een zwemschool ook een sportschool. Die laatste mag nog tot 1 september niet open. Dat was een fikse teleurstelling. Popping: ,,Wij zijn geen ‘massasportschool’, maar een preventiecentrum, en werken sowieso op afspraak.'' In het pand huist ook een fysiopraktijk. ,,Die is al begonnen met werken, daarvoor is een apart protocol.

Eenrichtingsverkeer rond het zwembad

Popping is klaar om weer aan de slag te gaan. ,,We hebben alle voorzieningen een maand geleden al genomen. We hebben stickers in de kleedkamers voor de afstand en de looprichting.” Rond het zwembad geldt eenrichtingsverkeer.

Jonge kinderen hoeven zich dan wel niet aan de anderhalvemeterregel te houden, maar ze worden natuurlijk wel door een ouder naar zwemles gebracht. ,,Er mag maar één ouder per kind meekomen, en die moet ook meteen vertrekken als ze het kind geholpen hebben. En er is een aparte uitgang.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu