Het werk zit er na bijna tien jaar op voor samenwerkingsverband Mee®doen in Schoonebeek: 'Een prachtige periode'

De verbouwde gemeentewinkel in 't Aole Gemientehoes van Schoonebeek. Foto: privébezit

Het werk zit er voor het samenwerkingsverband Mee®doen Schoonebeek na bijna tien jaar op. De projectgroep werd in 2012 opgericht toen de gemeente Emmen een structuurvisie op wilde stellen voor het dorp. De gemeente ging daarna met inwoners en andere partijen aan de slag om Schoonebeek mooier te maken.
Lees meer over
Emmen

Er werd een onderzoek gestart en er zijn veel gesprekken gevoerd met de inwoners. In 2014 startten de acht kopgroepen onder leiding van betrokken inwoners. Doel was om het centrum van Schoonebeek te vernieuwen en ook dorpsaccommodatie (’t Aole Gemientehoes) op te knappen. Daarnaast stonden thema’s als jeugd, wonen, naoberschap, toerisme en de inrichting van het openbaar gebied op de agenda.

Sinds 2014 is het centrum vernieuwd, ’t Aole Gemientehoes opgeknapt en zijn er veel activiteiten zijn in Schoonebeek georganiseerd. 7 jaar later zijn de projecten onder de samenwerking afgerond of belegd bij werkgroepen en andere organisaties in het dorp. Het is volgens de organisatie een prachtige periode geweest, waar veel inwoners van Schoonebeek betrokken zijn geweest. Op 23 oktober wilde kerngroep samen met het hele dorp de samenwerking feestelijk afsluiten.

Activiteiten

In het dorp zijn verschillende activiteiten gepland. Zo is er een fietspuzzeltocht, workshop met vuur, is het open dag in ’t Aole Gemientehoes en een infomarkt. Tussen 16.00 en 18.00 uur wordt de dag feestelijk afgesloten in de Witte Olifant.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu