Hondsrug College Emmen overspoeld met basisschoolleerlingen voor gastlessen techniek: 'Al onze vrije lokalen worden ingezet'

Basisschoolleerlingen in de weer met techniek op het Hondsrug College in Emmen. Foto: Boudewijn Benting

Zeker zeshonderd basisschoolleerlingen uit de gemeente Emmen volgen dit schooljaar wekelijks twee ochtenden per week het Hondsrug College drones te bouwen, robots te ontwerpen en de 3D-printer onder de knie te krijgen.
Lees meer over
Emmen

..De belangstelling is zo groot dat we al onze vrije lokalen in moet zetten om de toestroom het hoofd te kunnen bieden”, zegt technologiedocent Ruud Bennaars.

De oorzaak van deze grote belangstelling voor technologie is dat het vak Wetenschap en Techniek vanaf volgend jaar verplicht wordt op basisscholen, maar zij missen volgens het Hondsrug College de kennis, de leermiddelen en de ruimte om dit vak optimaal aan te kunnen bieden. Daarom werkt de scholengemeenschap samen met de Protestants Christelijke scholen van de Emmer onderwijsorganisatie Viviani.

Eerste raket van Emmen

,,Wij hebben de ruimte en de kennis die Viviani mist en stellen die graag beschikbaar aan deze kinderen”, zegt Bennaars. ,,Tijdens de gastlessen maken en printen de leerlingen onder meer een schaakspel met zichzelf als schaakstuk. Aan het eind van het schooljaar krijgen ze dit schaakspel mee naar huis. Volgend jaar zoeken de kinderen het letterlijk hogerop als ze de eerste raket van Emmen ontwerpen, maken, en vanzelfsprekend lanceren. Allemaal acties om de jongeren enthousiast te maken voor de techniek van de toekomst.”

‘Waarom het wiel uitvinden als de kennis om de hoek te halen is?’

Viviani ICT-coördinator Rein Sybesma spreekt van een ideale oplossing. ,,We gaan hier na dit schooljaar daarom gewoon mee door. Waarom het wiel uitvinden als de kennis om de hoek te halen is?’

Nieuws

menu