Inbreker (31) betrapt in renovatiepand Nieuw-Amsterdam: ‘Ik wilde even een jointje roken’

Rechtbank Assen.

Een 31-jarige man uit Nieuw-Amsterdam had geen inbraakplannen, zei hij tegen de agenten toen hij op 7 september in zijn woonplaats in een renovatiepand werd aangetroffen.
Lees meer over
Emmen

‘Ik wilde even een jointje roken’, zei hij maandag tegen de rechter. Die geloofde daar niets van en veroordeelde de man tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

Vanwege meerdere inbraken hield de politie dat pand extra in de gaten. De agenten hoorden die nacht sleep- en loopgeluiden in het pand. De agenten overliepen twee mannen, waaronder de 31-jarige Nieuw-Amsterdammer. Ze waren naar eigen zeggen via een gat in het dak naar binnen geklommen.

Vieze handen

Ze waren een blokje om en wilden even schuilen voor de regen en roken. Het viel de agenten op dat beide mannen vieze handen hadden. Bij de woning van de 31-jarige stonden koelventilatoren, koelelementen en koper die uit het pand waren weggenomen. De man is eerder betrapt op een inbraak in dat pand.

Hij kreeg begin december voor die eerdere inbraak een werkstraf van honderd uur opgelegd. De inbraakpoging in september had toen ook kunnen worden meegenomen. Dit is niet gebeurd. Om die reden legde de rechter de man een voorwaardelijke celstraf op. In de proeftijd moet hij zich laten behandelen bij onder meer de verslavingszorg.

De medeverdachte, die begin september ook in dat pand rondliep, kreeg eerder via het Openbaar Ministerie het aanbod een taakstraf van zestig uur uit te voeren. Hierop heeft de man niet gereageerd. Hij kan binnenkort een uitnodiging bij de rechter verwachten.

Nieuws

menu