Insectenhotel bij De Zorgvilla in Veenoord is klaar

Het insectenhotel is in gebruik genomen. Foto: Marielle Visser

De kleinschalige woonzorgvoorziening De ZorgVilla in Veenoord beschikt sinds kort over een insectenhotel. Bewoners en vrijwilligers hebben het hotel gevuld met natuurlijke materialen zoals boomstammen met gaatjes, bamboe, riet, dennenappels en stro.

De ‘opening’ van het insectenhotel werd gedaan door een imker, die de bewoners uitleg gaf over het belang van insecten in de natuur. En de eerste nieuwe ‘bewoners’ van het insectenhotel zijn al gespot.

Het uiteindelijke doel is om bij De Zorgvilla, dat onderdeel is van zorginstelling De Zorgzaak, een beleeftuin in te richten. Er is een tuinkas waarin volop groenten wordt verbouwd. Daarnaast is er een kippenren met zeven kippen en een haan. Ook zijn er plannen voor een pluktuin. Bewoners, die lichamelijk nog redelijk vitaal zijn, helpen op donderdag samen met een vast team vrijwilligers mee in de tuin. Daarnaast wil de zorginstelling samenwerken met scholen en andere organisaties bij het opzetten van activiteiten in de woonlocatie in Veenoord.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu