Jagerslaan en Wijkstraat in Nieuw-Amsterdam kunnen er weer jaren tegenaan

Het trekken van de laatste strepen op het stuk asfalt van de Jagerslaan in Nieuw-Amsterdam. Foto: Peter Abelen

Medewerkers van bouwcombinatie Avitec / Hemmen leggen donderdag de laatste hand aan de opknapbeurt van de Jagerslaan en Wijkstraat in Nieuw-Amsterdam.

Daarbij is onder andere een nieuw regenwaterriool en een nieuw vuilwaterriool aangelegd.

Regenwater stroomt naar vijvers en kanalen

Op het nieuwe regenwaterriool zijn de dak-afvoeren van de aangrenzende gebouwen en de straat- en trottoirkolken van de wegen en parkeerplaatsen aangesloten. Het ‘schone’ regenwater gaat nu dus niet meer naar het ‘gewone’ vuilwaterriool, maar stroomt zonder zuivering de grond in of wordt afgevoerd naar vijvers en kanalen.

,,Nu we de straat, parkeerplaatsen en de voetpaden tijdelijk moesten opbreken om het regenwaterriool aan te leggen, hebben we dit meteen aangepakt om ook het openbaar gebied een nieuw en fris uiterlijk te geven”, zegt wethouder René van der Weide.

Nieuwe bomen

,,We hebben bomen gekapt waar dat nodig was voor het leggen van de riolering, waar bomen met hun wortels de bestrating van de voetpaden opdrukten en waar bomen meer ruimte nodig hadden om zich beter te kunnen ontwikkelen. Hier hebben we uiteraard nieuwe bomen voor teruggeplaatst.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu