Jazz op de Zondagmiddag terug van weggeweest in cafe Rue de la Gare in Emmen

Saxofoonist Ben van den Dungen trad op in café Rue de la Gare. Foto: Martin Zaagman

Eindelijk was er zondag weer livemuziek te horen in Rue de la Gare in Emmen. Het maandelijkse evenement Jazz op de Zondagmiddag is na de lockdown terug van weggeweest in het café aan de Stationsstraat.
Lees meer over
Emmen

De aftrap voor de nieuwe reeks werd gegeven door saxofonist Ben van den Dungen, waarbij hij werd begeleid door de huisband bestaande uit Koos Wiltenburg (bas), Thomas Zoetelief (gitaar) en Arno van Nieuwenhuize (drums).

Liefhebber van jazzmuziek

Jazz op de Zondagmiddag is een initiatief van uitbater Eric van der Veen en niet meer weg te denken uit de agenda van het café. Gastheer Bart Visser: ,,De gasten kunnen hier samen onder het genot van een hapje en een drankje in een ongedwongen sfeer naar deze gezellige muziek luisteren.” Eric van der Veen is volgens Visser een echte liefhebber van jazzmuziek en in deze hoedanigheid is ook Jazz op de Zondagmiddag ontstaan. ,,Hij organiseert al meer dan tien jaar elke eerste zondag van de maand fantastische jazz.”

Als eerbetoon aan tien jaar jazz in Rue De La Gare is hiervan een cd uitgebracht. Het is geen compleet beeld, want het aantal topmusici uit binnen en buitenland die de afgelopen jaren hebben opgetreden is zo groot dat er een hele platenverzameling mee te vullen zou zijn geweest. De eerstvolgende editie van Jazz op de Zondagmiddag is op 6 maart.

Nieuws

menu