Jonge Theoloog des Vaderlands uit Groningen verzorgt jaarlijkse Oecumenelezing in de Grote Kerk van Emmen

De Grote Kerk in Emmen. Foto: DvhN

Mark de Jager uit Groningen, Jonge Theoloog des Vaderlands, houdt dinsdag 22 september de jaarlijkse Oecumenelezing in de Grote Kerk van Emmen.

De lezing draait dit jaar om de vraag ‘Hoe kan christelijke theologie bijdragen aan de oplossing van actuele vragen in kerk en maatschappij?’

Het Inspiratieplein van de Grote kerk en de Raad van Kerken Emmen hebben niet voor niets voor dit thema gekozen. ,,Op allerlei plekken wordt geworsteld met ontkerkelijking en krimp. Maar er zijn ook nieuwe initiatieven zoals pioniersplekken en vormen van interkerkelijke samenwerking. Mark is daarbij in Groningen zelf betrokken”, zegt Lammert Jonkers namens het Inspiratieplein.

Jonkers stelt dat geloof en theologie aan de vele maatschappelijke discussies een diepere dimensie toevoegen, evenals een andere kijk op de wereld. ,,Een zinvolle gedachte in onze grotendeels a-religieuze samenleving. Maar wil de huidige kerk wel bijdragen aan dergelijke idealen?”

Wie de lezing - die 22 september om 19.30 uur start - wil bijwonen kan contact opnemen via het e-mailadres inspiratieplein@grotekerkemmen.nl. De toegang is vrij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu